top of page

Tai yra meilė




Dirbu su sergančiais vaikais namuose. Skrebinu kompu miegamajam išsijuosusi, nes žinau, jog be kurią akimirką galimybė užbaigti net ir menkutėlį darbą gali pakibti ant plauko. Girdžiu, kad mažoji prie kriauklės turškiasi jau ilgokai. Ignoruoju ir lindžiu toliau savo reikaluose. Po kurio laiko užeinu į vonią, žiūriu: yra balų ir yra šlaputėlis veido rankšluostis jose padėtas. Žmogus prisitaškė ir bandė išvalyti. Tai yra meilė.


Vakar vyras parnešė tulpių puokštę. Nes žino, kad mėgstu gauti gėlių per tokias kičines šventes. O jis nemėgsta švenčių. Mielai ignoruotų. Tai yra meilė.


Vaikai atakavo mano tulpes, kaip visada prašydamos bent po vieną duoti jom ir pamerkti į atskiras vazas. Vyras vakare man pakuždėjo, kad ryt grįždamas parneš po puoštę ir vaikams. Tai yra meilė.


Skambinu mamai, kuri gydosi šiuo metu įvairių ligų. Pakelia ragelį ir klausia: - Nuu, kaip jūs?? Tai yra meilė.


Nusideginau ranką arbatinuko garais. Tepuosi putas. Vyresnėlė susirūpinusi žiūri. - Mama, tau skauda? - Taip, - atsakau. - Turbūt ir išsigandai... - priduria. Tai yra meilė.


Pietaujam su vaikais. Mūsų katinas šalimais tupi ir ištiesęs leteną nagais įsikimba man į lešką. - Aaaauč! - surinku. Vaikai be žodžių abi tipena pas katiną ir glostydamos kužda: Šeškini, neskriausk mamos. Šeškini, būk švelnus, nedaryk mamai skauda. Tai yra meilė.


Šįryt labai susinervinau dėl vieno projekto finansų. Itin jautri tema šiuo metu mums tie finansai, ir štai dar vienas nusivylimas. Grubiau kalbėjau su vaikais, prašydama pasitraukti nuo manęs, nenorėdama žaisti ir pan. - Mama, kodėl tu taip piktai kalbi su mumis? - teiraujasi Ugnė. Man liūdna, kai tu taip elgiesi. Tai yra meilė.


Graužiami vakarykščiai macaroons'ų likučiai. Mažoji viso nepabaigia, pasideda ant stalo. Vyresnėlė mielai pabaigtų, pradeda suktis aplink, klausinėdama, ar mažoji dar valgys. Mažoji iš pradžių supyksta, pasako: - Ugne baik! - ir sukryžiavusi rankas ant krūtinės nueina dideliais žingsniais į kitą kambarį. Po akimirkos lėtai grįžta. - Ugne, dovanoju tau savo matūnsą - pasako ir apkabina. Tai yra meilė.


Vyresnėlė kviečia žaisti stalo žaidimą. - Ūla, tu galėsi žaisti su raudona figūrėle! - netikėtai taria, atiduodama savo mėgstamiausios spalvos figūrėlę sesei. Ir pati apsikabina nustebusią mažąją. Tai yra meilė.


Mažoji prabunda ir vos pamačiusi mane visu veidu išsišiepia. Tai yra meilė.


Ir tai yra tik dalelė mano vakar ir šiandien meilės akimirkų. Kiek daug meilės yra kasdieną, jei tik pažiūri.


**


Nuotrauka Ugnės Poloudinos



bottom of page